Inför hösten

Inför hösten

Sommaren går mot sitt slut, och den sommarplanering som har varit sträcker sej till 22 augusti. Därefter träffas vi i kyrkan igen – vi följer myndigheternas restriktioner och ser fram emot att mötas igen på plats i kyrkan.

När de flesta nu har fått vaccin mot covid-19 så räknar myndigheterna med att utbrott av sjukdomen ska bli mindre och att samhället ska kunna återgå till mer vanliga förutsättningar. Som församling tror vi att vår Gud inte styrs av förutsättningarna som gäller här på jorden utan kan möta var och en av oss oavsett vad som händer och vart vi befinner oss. Under pandemin har vi varit hänvisade till att umgås digitalt i stor utsträckning, och samhället har pratat om social distansering. Tack och lov ser den här perioden ut att vara över, och församlingen kan återigen träffas till gudstjänst och andra samlingar.

Under september kommer vi fortsätta sända gudstjänsterna via Facebook och vår hemsida, men nu kommer fokus i gudstjänsterna att vara på de som samlas i kyrkan och webbsändningen blir i andra hand.

Barn och ungdomar träffas framöver i kyrkan. Det sociala arbetet Light fortsätter bedrivas med matutdelning och lunchservering i kyrkan. Second hand-butiken fortsätter ha öppet på ordinarie tider. Allt görs med respekt för de rekommendationer som finns från myndigheterna.

Det blir en stor glädje att kunna hälsa vår nya ungdomsledare Albin Stageklint välkommen i slutet av augusti. Be för ungdomarna och deras nya ledare Albin. Och fortsätt be för vår församling, och att vi ska kunna fortsätta vara en omsorgsfull församling lever ut vårt uppdrag som en kyrka för staden.

Välkommen på gudstjänst i kyrkan från söndagen 29 augusti! Detaljerna hittar du som alltid via kalendern.