Många goa människor på Light

Många goa människor på Light

Under våren har jag besökt Light ett flertal gånger. Jag har ofta sett Leif Larsson dela gemenskapen vid lunchbordet. Han har lätt till skratt och delar gärna med sig om hur han tänker och vad han upplevt i livet. Efter Lights morgonbön går vi upp en våning och sätter oss i samtalsrummet på kyrkans expedition.

Leif – kan du ge en kort presentation av vem du är för den som aldrig träffat dig?
– Jag föddes som ”Hälsing” i Hudiksvall. När jag var fyra år flyttade jag med mina föräldrar till Krokslätt. Sedan dess har jag varit Mölndal trogen.

Vilka intressen hade du som ung?
– Mitt sportintresse var starkt redan som ung. Innan jag var 15 år spelade jag fotboll i Krokslätts FF. Innan andra intressen tog över i tjugoårsåldern spelade och tävlade jag också i bordtennis.

”Andra” intressen?
– För många år sedan började min fru och jag med gammaldans, det blev jag riktigt förälskad i. Jag gick med i föreningen Viggen. Den lever och frodas än idag. Där var jag danslärare i 12 år.

Vad har du haft som levebröd?
– Före militärtjänsten arbetade jag på Soab (Svenska Oljeslageriet AB) som tidigare kantade branta Mölndals kråka på båda sidor. Sedan arbetade jag under många på som säljare av sytillbehör för Coats. Först över tjugo år i Trådfabriken och senare på Mölnlycke sytråd.

Hur hamnade dansläraren i Pingstkyrkans Light?
– Det var via RIA. En dag fick jag frågan ”Skall du följa med till RIA?” Jag svarade snabbt och spontant ”Vad skall jag där och göra?” Men följde ändå med.

Hur gick det?
– Efter några besök kände jag mig verkligen välkommen. För mig var detta toppen. Efter skilsmässan år 2000 kände jag mig verkligen ensam.

RIA kom att betyda mycket för dig?
– Ja absolut. Jag fick sällskap på RIA. Nästan dagligen satt jag där i flera timmar.

Har du något mer du vill berätta?
– Ja, på RIA lärde jag känna Lennart (Bodin). En tisdag bjöd han med mig till Frälsningsarmén på Hisingen där man serverade mat och hade en liten sångstund.

Det låter trevligt.
– Det var det. Jag gick dit varje tisdag under lång tid. År 2013 gick jag en Alphakurs där också. Efter sista samlingen på Alpha bjöd man in till förbön för den som ville. Det ville jag. Under förbönen upplevde jag ett lugn som kom över mig. Tårarna började rinna. Det var fint på något sätt.

Vilken fin berättelse.
– Senare i samband med en Alphakurs i Pingstkyrkan här i Mölndal lät jag döpa mig. Jag är vanligtvis en blyg person men det var en fantastisk upplevelse.

Hur kom Light in i bilden?
– Lars-Everth bjöd in mig. RIA var bra, men Light är om möjligt ännu bättre.

Kan du berätta om Light?
– Det är en träffpunkt där man kan ha en trevlig stund med god gemenskap. Dessutom serverar man mat till en billig penning.

Får vem som helst komma dit?
– Ja, det är öppet för alla. Jag har träffat många goa människor på Light.

Det var roligt att höra.
– Jag stortrivs varje gång jag kommer till Pingstkyrkan. Jag missar sällan en gudstjänst. Det är bland det bästa som hänt mig i mitt liv!