Varm kärlek och glädje!

Varm kärlek och glädje!

Att göra skillnad talade man väldigt ofta om för ett antal år sedan. För många människor har mötet eller snarare närvaron av Mirjam Högbacka gjort att deras liv förändrats så att de vågat börja tro på en något ljusare framtid. Jag hämtade upp henne vid Mölndals Bro när hon precis kommit av tåget efter en stressig arbetsdag. Vi satte oss att samtala nära Stensjöns vattenbryn uppe vid Gunnebo slott.    

Många i vår församling känner dig väl. Men för den som inte gör det frågar jag: Mirjam, vem är du och var kommer du ifrån.
Jag kommer från Frinnaryd utanför Tranås i Småland. Jag växte upp i en ganska ”skyddad” miljö i en kristen familj.

Hur tänker du då?      
Jag började tidigt i söndagsskola men slutade aldrig. Jag blev söndagsskollärarinna som min mamma var. Jag hann göra samma karriär i scouterna. Först som deltagare sedan som hjälpledare och ledare innan jag flyttade till Mölndal 1978 och bildade familj.

Vad kopplar du helst av med ?        
På vår och sommar älskar jag att ta hand om det som växer i trädgården. Andra årstider blir det ofta olika sorter av skapande.

Vad gör du på dagarna?                
Jag är arbetsledare för kvinnor på Reningsborgs secondhand i Angered.

Vad är Reningsborg?                       
En ideell förening som även har en secondhand och annan verksamhet i Västra Frölunda.

Intressant. Under dina år där, hur många länder och kulturer tror du att dessa kvinnor har kommit ifrån?  Snabbt räknat så tror jag att det nog är 30 olika nationaliteter som de representerar.

Tema för detta församlingsblad är Andens frukt. Man läser om detta i Bibeln: Kärlek, glädje, frid, tålamod, vänlighet, godhet, trofasthet, ödmjukhet och självbehärskning.  – Mirjam, var finns Andens fruktträdgård?
Hos en människa som har en nära relation till Jesus som sin frälsare och den Helige Ande som sin hjälpare.

Kan du förklara det närmre?        
Andens frukter växer inom oss precis som i en trädgård.

Hur ”växer” andens frukt ?        
Idag tex, så upplevde jag en konfliktsituation på jobbet. Då bad jag till Gud om ett bättre tålamod och självbehärskning. När jag bad om detta så mötte Gud mej med en varm kärlek.

Upplevde du nån speciell känsla då?
Nu svarar Mirjam snabbt:    Glädje!

Glad? På vilket sätt?                       
Att jag kunde känna Guds speciella omsorg i en konkret situation på jobbet. Jag känner mej priviligierad att kunna känna Guds omsorg i vardagssituationer.

Har du något du skulle vilja säga som avslutning av denna intervju?
Som ung scout lärde jag mej att man alltid skall vara redo. Det vill jag fortfarande vara, redo att göra det som jag tror är Guds vilja med mitt liv.

                          Intervju: Roland Lindal