Barn

När Jesus lärjungar tyckte att det blev lite väl mycket barn omkring honom sa de till föräldrarna att hålla sina barn borta. Men Jesus tillrättavisade dem och sa att Guds rike tillhör barnen. Vi vill ge barn och ungdomar de allra bästa möjliga förutsättningarna för att leva livet med Jesus.

När Jesus såg det blev han förargad och sade: »Låt barnen komma hit till mig och hindra dem inte: Guds rike tillhör sådana som de. Mark 10:14

  • Barnens samling pågår samtidigt som gudstjänsten på söndag förmiddag och kallas “Söndagsklubben”, det är för barn mellan 3 och 12 år. Där sjunger vi, ser på spännande drama och lyssnar på berättelser från Bibeln. Det finns två grupper, en för de yngre barnen upp till 9 år, och och för större barn upp till 12 år. Vi börjar tillsammans i kyrksalen och går iväg efter en liten stund (ca 20 minuter) till våran egen gudstjänst!
    I anslutning till skollov kan söndagsklubben ha uppehåll. Titta i kyrkans kalender för att se om det är Söndagsklubb under gudstjänsten.
  • Två gånger per termin har vi Generations-gudstjänster. Tillfällen där alla generationer möts i tro. Det passar både barn, vuxna och äldre.
  • Vi brukar ordna träffar där barn och föräldrar träffas på ett enkelt sätt för att ha gemenskap. Vi ordnar fika och lite mat till självkostnadspris och tillbringar några timmar ihop så barnen får leka tillsammans, och föräldrarna hinner prata och umgås.

Se kalendern för information om när samlingarna är.

E-post till barnledare: barn@molndal.pingst.se